Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 11:52 ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU
- 17:34 ŞEHİT AİLELERİ BU BAYRAMDA DA YALNIZ BIRAKILMADI
- 15:27 ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ
- 16:25 AK PARTİ’NİN OYU ARTTI!
- 16:24 YILMAZ: TOPLU SÖZLEŞME KANUNU REVİZE EDİLMELİ!
- 16:24 “İSLAM ÂLEMİNİN BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM”
- 16:23 “RAMAZAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN”
- 15:32 URALOĞLU: TEDBİRLERİMİZİ ALDIK
- 15:04 “BİZ SADECE MİLLETİN YARDIM ELİYİZ”
- 13:48 CHP’Lİ GÜRSOY’DAN BAYRAM MESAJI
- 13:47 MHP’DEN RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMALARI
- 13:46 “BAYRAMDA DİYABETLİ HASTALAR İÇİN BESLENME ÖNERİLERİ”
- 11:57 2.AMATÖRDE 27 GOL ATILDI
- 11:57 ÜNYE GÜCÜ FK KUPASINI ALDI
- 11:57 EYÜPSPOR SÜPER LİG BİLETİ KESTİ
YARILGAÇ’TAN HOŞ GELDİNİZ MESAJI

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Tarık Yarılgaç, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında gençlere yönelik mesaj yayınladı.
Rektör Yarılgaç’ın yazılı olarak yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verildi; “2006’da başlattığımız bilim seferberliğinde sizler de birer eğitim neferi olarak giderek büyüyen Ordu Üniversitesi ailesinin önemli bir ferdi oldunuz. Ülkemizin parlak geleceğindekayda değer roller üstelenecek olan siz genç nesiller; bilim, sağlık, spor ve sanat dallarında Üniversitemizde çeşitli eğitimler alacak ve aldığınız eğitimler neticesinde, ülkemizin kalkınmasından çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasına, bilimin ilerlemesinden gelenekve göreneklerimizin yaşatılmasına kadar çok geniş bir yelpazede bu vatanın ve milletin her unsuruna, mukaddes her değerine katkı sağlayacaksınız. Yüzyıllara dayanan kadim kültürümüz de sizin sayenizde ebediyete dek yaşayacaktır.
Hayatın bir bayrak yarışına benzediğini sizlere hatırlatarak şunu belirtmek isterim ki sizler; lisans, lisansüstü ve doktora çalışmalarınız ile bilim yolunda sağlam adımlarla yürüyerek sonsuza kadar payidar kalacak olan bu aziz millete ve devlete üstün çabayla hizmet etmeyi bir görev bilmelisiniz.
Gençler, hayat bir hamura benzer; bu hamura şekil verecek olanlar sizlersiniz. Kendinize daima hedefler belirlemeli ve bu hedefler doğrultusunda üniversite yaşamınız boyunca çalışmalar yapmalı, tabir-i caizse gecenizi gündüzüne katarak çalışmalısınız. İfade ettiğimiz bu merhalelerden sonra hayatınıza, ailenize, vatanımıza ve milletimize doğru bir istikamet verebilirsiniz. Başarının anahtarının çalışmak olduğunu hiçbir zaman unutmayınız.“İlim Çin’de de olsagidip alınız.” sözü bilgi ve çalışmaya gösterilmesi gereken ehemmiyeti açıkça ortaya koymaktadır. Dolayısıyla sizler her zaman bilimden faydalanarak kendiniz, aileniz ve ülkeniz için çalışmalısınız.
Atalarımızın da dediği gibi dert çekmeden bal yenmez. Hayatınız boyunca hiçbir şey size bir altın tepside sunulmayacak. O zaman hayat boyu yılmadan çok çalışmanız gerektiğini hatırlayacaksınız. Einstein, “ Hayat, bisiklet kullanmaya benzer; durursanızdüşersiniz.” diyor. Durmadan, yılmadan çalışarak her şeyin üstesinden gelip birçok şeyi başaracağınızı işte o zaman göreceksiniz.
Ordu Üniversitesinin bütün sevgili öğrencileri, başarının tek anahtarının çalışmak olduğunu sizlere bir kez daha hatırlatarak 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını tüm kalbimle temenni ederek hoş geldiniz.” (Haber Merkezi)