Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
- 11:46 52 ORDU İPİN UCUNU ELİNE GEÇİRDİ
- 11:47 AKKUŞ’DA ADRES DEĞİŞMEDİ
- 14:40 “BU KUTLU YOLDA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
- 14:35 “EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
- 14:06 ARAÇ SAYISI 200 BİNE DAYANDI
- 14:04 GÜBRELEMEYİ İHMAL ETMEYİN!
- 13:11 “GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
- 13:02 ORDU TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
- 12:57 MAHALLELER OTOPARKA KAVUŞUYOR
- 11:54 “TÜKETİCİ ÜRETİM AŞAMASINDA KORUNMALI”
- 11:51 GÜLER, ÜNİVERSİTELİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 11:50 GAR VE İSTASYONLARDA ÜCRETSİZ Wİ-Fİ
- 11:39 “AMACIMIZ, KONFORLU BİR ULAŞIM AĞI SUNMAK”
BAŞKAN TEPE KÜTÜPHANEDE ISRARLI

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, İlçe Kütüphanesinin Çikolata Park içerisinde sosyal tesis alanlarına taşınmasında kararlı olduklarını söyledi.
Gülyalı ilçe kütüphanesinin bulunduğu konumdan oldukça rahatsızlık duyduğunu belirten Başkan Tepe, “Sorununun çözümüne yönelik önerilerimiz basit gerekçelerle kabul edilmedi, geçen süre zarfında da herhangi bir gelişme yaşanmadı. Kimsenin siyasi geleceği benim öğrenci kardeşlerimin geleceğinden önemli değil. Sorunu kendi imkânlarımızla çözeceğiz” dedi.
Başkan Tepe, eski belediye hizmet binasını modern bir içerik ve görünüme kazandırarak tümüyle sosyal ve kültürel hizmetlerde kullanmak üzere kadınların, çocukların ve gençlerin hizmetine açacaklarını belirtti.
MAKAM ODASI KODLAMA ATÖLYESİ OLACAK
4 katlı eski hizmet binasının her bir katının farklı ihtiyaçları karşılayacağını ifade eden Başkan Tepe, “Eski makam odasının bulunduğu katı Kodlama Atölyesi, Okuma Salonu ve Ödev Evi mantığında modern bir kütüphanecilik anlayışıyla dizayn edeceğiz. Klasik kütüphanecilik anlayışının ötesinde yeni neslin beklentilerini karşılayacak bir hizmet olacak. Üstelik Ordu Üniversitesi’nin Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören genç öğretmen adaylarımızı burada öğrencilerimizle buluşturarak ödevlerini yapmalarını sağlayacağız. Bu katın ödeneğinin önemli bir kısmını dışardan edindiğimiz bir kaynaktan karşılayacağız” diye konuştu.
SÜREÇLE İLGİLİ NELER YAŞANMIŞTI?
Başkan Tepe, geçtiğimiz yaz döneminde konuyu gündeme taşımış ve 29 Temmuz 2019 tarihinde “Gülyalı’ya Yakışır Bir Kütüphane Kazandıracağız” müjdesini kamuoyuyla paylaşmıştı. İlçe Kütüphanesinin bulunduğu yerin değiştirilmesi için eski belediye hizmet binasının iki katı Kültür ve Turizm Bakanlığına ücretsiz olarak tahsis edilecekti. Kütüphanenin yeni yerinde 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı öncesinde öğrencileri kabul edebilmesi için Başkan Tepe tarafından Belediye Meclisi Olağanüstü gündemle toplanmış, AKP’li meclis üyelerinin çekimser oylarına karşılık gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edilmişti. Daha sonraki süreçte İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden tahsisle ilgili olumsuz görüş bildirilmiş ve kütüphanenin bulunduğu konumdan taşınması askıya alınmıştı. Geçen 6 aylık süreçte sorunun çözümüne yönelik hiçbir adımın atılmadığını gören Başkan Tepe, önceki gün konuyu tekrar gündeme taşıyarak, İlçe Kütüphanesinin Çikolata Park içerisinde sosyal tesis alanlarına taşınmasını önermişti.