Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:22 FINVER KALDIĞI YERDEN!
- 15:01 BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ
- 14:49 “HİZMET DOLU BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”
- 14:19 ŞEHİT AİLESİ ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI
- 14:13 SPORA HAS
- 14:13 KARA ORDU’DA DÜDÜK ÇALACAK
- 14:13 KİM ŞAMPİYON OLACAK?
- 14:12 ORDUSPOR 67, ERCİYES’İ AĞIRLAYACAK
- 14:12 52 ORDU, SİNOP’LA KAPIŞACAK
- 13:56 ŞEYHOĞLU; “MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN ÇIKARILMALIDIR!”
- 13:40 ZENGİN'DEN ÜNİVERSİTE PERSONELİNE BECAYİŞ AÇIKLAMASI
- 13:25 SANCAKTAROĞLU; “MEMUR MAAŞLARI GÜNCELLENSİN”
- 13:25 MEZARLIKLAR DUASIZ KALMADI
- 13:14 HORMONLAR VÜCUDUN ORKESTRA ŞEFLERİ
- 13:13 ALERJİK HASTALIKLARA KARŞI 6 ETKİLİ ÖNLEM!
KÜLTÜR VARLIKLARI KORUNUYOR

Kültür varlıklarına sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Zaferimilli Mahallesi’nde kentsel sit alanında bulunan ve yıkılmak üzere olan tarihi taş duvarların onarım çalışmalarını tamamladı.
Duvarların onarımını aslına uygun olarak gerçekleştiren ekipler, benzer çalışmaları Sıtkıcan Caddesi ile Dar Sokak’ta da sürdürecek.
DUVAR YAZILARI TEMİZLENİYOR
Kente özgü tarihi evleri ile kültürümüzü yansıtan önemli bir yer olma özelliği taşıyan mahallelerde onarım çalışmalarına devam eden ekipler, bir yandan da vatandaşın boyayarak zarar verdiği tescilli yapılarda temizleme çalışması yürütüyor.
Altınordu İlçesi Taşbaşı mahallesinde, Sıtkıcan caddesi ve Menekşe sokakta bulunan tescilli yapıların dış cephelerinde ve taş duvarlarda bulunan yazılar temizleniyor. Büyükşehir ekiplerince yapılan çalışmalar kapsamında taş duvarlar boya sökücü işlemiyle diğer yapılar ise tarihi dokuya uygun renklerle boyanarak korunuyor.