Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:54 ŞANLITÜRK, UZMAN JANDARMA VE GAZİLİK HAKLARINA DİKKAT ÇEKTİ!
- 15:39 ÜRETİCİNİN YÜZÜ, FINVER İLE GÜLDÜ
- 15:16 MELET, GÜZELLEŞMEYE DEVAM EDİYOR
- 15:04 HALK ET İLGİ GÖRÜYOR
- 14:29 PARK VE BAHÇELR YENİLENİYOR
- 13:23 KAPANAN YOLLAR TEKRAR ULAŞIMA AÇILIYOR
- 13:23 OKUL VE KURUMLARA ISO KALİTE BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ
- 13:11 DIŞ TİCARET ENDEKSLERİ AÇIKLANDI
- 13:00 “ŞAMPİYON OLACAĞIZ”
- 12:36 ANAHTAR’DA İRFAN ÖKSÜZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:17 “DÜŞÜK AYAK SENDROMU TEDAVİ EDİLEBİLİR BİR SORUN”
- 12:14 YEDAŞ’TAN HUZUREVİ ZİYARETİ
- 12:11 “İSG EĞİTİMLERİ BUGÜN BAŞLIYOR”
- 11:49 ŞEYHOĞLU: EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ!
- 11:13 ALİAĞA MAÇI ÜCRETSİZ
“SAĞLIKTAN YARARLANMA SÜRESİ UZATILMALI”

Pirim borcu olan esnaf ve sanatkarlar ile Genel Sağlık Sigortası borcu bulunan vatandaşların mağdur olmaması için 31 Aralık 2019’da sona eren sürenin 1yıl daha uzatılması gerektiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Prim borçlarını ödeyemeyen Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağ-Kur'lu vatandaşlarımızın mağdur olmaması için sağlık prim borcu olanların sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilmesi için 31 Aralık 2019’a kadar verilen süre 1 yıl daha uzatılmalı” dedi.
İki aydan fazla sağlık prim borcu olan Bağ-kurluların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresinin 31 Aralık 2019 itibariyle sona erdiğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK ) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Sağlık güvencesi olmayan ve sağlık primi borcunu zamanında ödeyemeyenlerin sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için verilen süre bu yılın sonuna kadar uzatılmıştı. Ancak GSS’li ve Bağ-Kur'lu vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığı hastaneleri ile kamu üniversite hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanması için verilen süre yıl sonu itibariyle sona eriyor.
Sağlık primini ödeyemeyen yaklaşık 5 milyon GSS’li ile Bağ-Kur’lu vatandaşların ve ailelerinin mağdur olmaması için verilen süre 1 yıl daha uzatılmalı. Öte yandan, GSS’li vatandaşların sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanabilmesi için aranan şartlar da iyileştirilmelidir. Mevcut ekonomik koşullarda GSS’den ücretsiz faydalanabilme şartı için aranan gelir limiti daha da artırılmalıdır” şeklinde konuştu.