HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ağustos 2016 Cuma Saat: 09:22

“SOKAK HAYVANLARININ SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZÜLECEK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'de bir ilk olan, Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel projesi hazırlanıyor.
“SOKAK HAYVANLARININ SORUNLARI KÖKTEN ÇÖZÜLECEK”

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'de bir ilk olan, Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel projesi hazırlanıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talimatıyla hazırlanan projeyle, sokak hayvanları büyükşehirin koruması altına girecek.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı proje ile sokak hayvanlarına gösterdiği duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Başkan Enver Yılmaz'ın talimatıyla hazırlanan proje sokak hayvanları için hazırlanmış projeler arasında Türkiye'de bir ilk olacak. Fatsa ilçesinde 26 bin 197 m2'lik alanda uygulanacak proje hayata geçtiğinde, sokak hayvanlarının bir evi ve tedavi olabileceği bir hastanesi olacak. Devrim niteliğinde sayılabilecek olan Türkiye'nin ilk çevreye duyarlı, Kent Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Geçici Bakım Evi ve Pet Otel, 19 ilçedeki sokak hayvanlarının sorunlarına kökten çözüm olacak.

 

HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ

Fatsa ilçesine bağlı Sudere Mahallesi sınırları içerisinde hayata geçecek projeyle ilgili bilgi veren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Proje kapsamında serbest yürüyüş güzergahları, hayvan otel ve hayvan mezarlığı da bulunuyor. Ayrıca, Mama deposu, hayvan mutfağı, hayvan sahiplendirme ve sosyalleştirme alanı, kedi evi, pitbull ve ilk gelen hayvanlar ünitesi, müşahede ünitesi, küçük, orta, büyük boy ve evden atılanlar ünitesi, hamile ve yavrulu anne ünitesi, uyuz ünitesi, zoonoz ünitesi, çift tırnaklı hayvanlar ünitesi ve midilli atları gezi alanı, engelli hayvan ve serbest dolaşım alanı üniteleri, araç yıkama ve araç arınık ünitesi, hayvan oteli ve ilk gelen köpek kontrol ünitesi gibi onlarca ünite sokak hayvanlarına hizmet verecek. Projeyi 2018 sonunda faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

BAŞKAN YILMAZ; EN İYİ YAŞAM MERKEZLERİNDEN BİRİ

"İşimiz Gücümüz Ordu' 'derken sadece Ordu'da yaşayan insanlarımız için değil Ordu ve İlçelerinde yaşayan Kent hayvanları için de yapılabilecek en iyi yaşam alanları ve Rehabilitasyon Merkezini" oluşturuyoruz diyen Başkan Yılmaz, "Türkiye sınırlarını dışında Avrupalıların bile gıpta ile bakabilecekleri bir proje olsun dedik. Biz dışardan örnek almayalım biz onlara örnek olalım istedik. Çevre, doğa ve hayvanlar sacayağı gibidir. Birbirlerine bağlıdırlar. Çevre bilincini, doğa ve hayvan korumasını bir proje içerisinde bütünleştirdik. Projemiz de mağdur, yaşlı sokak hayvanlarımızı, Yılkı atlarımızı, Yaban Hayvanlarımızı en sıcak şefkatimizle kucaklamak için 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunundaki kıstaslarında üzerine çıkarak en modern bakımevini yaptık. Projemizi numara ile sıralandırmıyoruz. Biz örnek proje ile örnek bakımeviyiz. Nedenini Açılışımızda göreceksiniz" diye konuştu.

Hayvan dostu bir şehir olarak sahipsiz hayvanlara sahip çıkmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, böyle önemli bir projeye imza attıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi. (HABER MERKEZİ)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız