Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 13:30 TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA
- 13:21 VALİ EROL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
- 11:46 52 ORDU İPİN UCUNU ELİNE GEÇİRDİ
- 11:47 AKKUŞ’DA ADRES DEĞİŞMEDİ
- 14:40 “BU KUTLU YOLDA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”
- 14:35 “EMANETİNİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
- 14:06 ARAÇ SAYISI 200 BİNE DAYANDI
- 14:04 GÜBRELEMEYİ İHMAL ETMEYİN!
- 13:11 “GELECEĞİMİZİ HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
- 13:02 ORDU TURİZMİNE KAZANDIRILACAK
- 12:57 MAHALLELER OTOPARKA KAVUŞUYOR
- 11:54 “TÜKETİCİ ÜRETİM AŞAMASINDA KORUNMALI”
- 11:51 GÜLER, ÜNİVERSİTELİLERLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
TÜRMOB'DA KARTALOĞLU DÖNEMİ

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinin (TÜRMOB) 23. Olağan Genel Kurulu yapıldı.
TÜRMOB 23. Olağan Genel Kurulu 12 Ekim 2019 Cumartesi Günü saat 10:00’da başladı. İlk gün görüşmelerin yapıldığı genel kurulda ikinci gün oy kullanıldı.
23. Olağan Genel Kuruluna Ordu Mali Müşavirler Odasını temsilen Oda Başkanı Bahadır Baş, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Fatsa Belediye Başkan Yrd. Ercan Yurttaş, Üst Birlik Delegeleri; Ercan Kır, Ali Yalçın, Sayit Gültepe, Barış Sayan, Mustafa Çörtük ve oda yöneticileri ile temsil edildi.
Genel Kurul açış konuşmasında TÜRMOB Genel Başkanı A.Masis Yontan; "Barış Pınarı Harekatının başarıyla ve daha az kayıpla bitmesini, ordumuzun hedefine varmasını ve bölgeye barış getirmesini arzu ediyoruz. Barış Pınarı Harekatı'nın en kısa zamanda amacına ulaşarak sonuçlanmasını diliyorum.
"EN AZ YÜZDE 4 BÜYÜMELİYİZ"
Türkiye nüfusunun 82 milyon olmasına karşın gerçek usul ile kurumlar vergisi mükellef sayısının nüfusa oranının sadece yüzde 3,3'te kaldı. Bunun nedeninin ülkedeki yetersiz sermaye yapısı olmasıdır. Yeni kurulan limited şirketlerinin yüzde 59,52'sinin, yeni kurulan anonim şirketlerin yüzde 68,55'inin sermayesi 100 bin liranın altındadır. Türkiye'nin ekonomik hedeflerini tutturması için mutlaka büyümesi ve yatırım yapması gerekir.
İstihdamın yüzde 56,6'sı hizmet sektöründe yer alıyor, sanayideki istihdam oranı ise yüzde 20'lerde kalıyor. "İşsizliğin artmaması için en az yüzde 4 büyümemiz gerekir."
"BELLİ BİR SÜRE MESLEĞİ YAPMIŞ OLANLARA YEŞİL PASAPORT TALEP EDİYORUZ”
TÜRMOB olarak beyan süreleri, muhtasar ve SGK beyannamelerinin birleşmesinin ötelenmesi, net hasılat esası uygulamasının yasadan çıkarılması, defter beyan sisteminin iyileştirilmesi gibi konularda başarı sapladık. "Belli bir süre mesleği yapmış olanlara yeşil pasaport talep ediyoruz. Mali tatilin de daha insani bir hale gelmesini istiyoruz, Maliyenin de bir kaybı olmaz. Ayrıca üç sorunumuz da Gelir İdaresi Başkanlığında çözüm bekliyor. Meslek mensuplarına mücbir sebep halinin tanınması, giderlerle ilgili kavramın genişletilmesi ve yeminli mali müşavir meslektaşlarımın mesleki sorumluluklarının makul seviyeye getirilmesini istiyoruz. Bunlar üzerinde çalışılıyor. Beyannamelerin ön denetiminin meslek mensuplarınca yapılmasını da talep ediyoruz." Dedi.
BİRLİKTE GENEL BAŞKAN OLACAĞIZ, BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ…
Genel Kurulda konuşma yapan Türkiye Çağdaş Demokratlar Platformu Genel Başkan Adayı YMM Emre Kartaloğlu; Ülkemizin, vatanımızın devletimizin sorunları var. Şehitlerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza şifa diliyoruz. Her yerde ifade ettik hayata sadece meslek sorunları itibari ile bakamayız. Ne kadar iyi bir ülkede yaşıyorsak mesleki sorunlarımız da daha iyi çözümlere ulaşması mümkün olacaktır. Bu anlamda dedik ki sosyal muhasebe yapacağız. Mali müşavir bakış açısıyla tüm ülke meselelerine bakacağız. Ekonomik sorunlarımıza, çevre sorunlarına, demokrasi-adalet- hukuk sorunlarına mali müşavir bakış açısıyla sosyal muhasebe yaparak yaklaşacağız.