Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:22 FINVER KALDIĞI YERDEN!
- 15:01 BAYRAM DOLU DOLU GEÇTİ
- 14:49 “HİZMET DOLU BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”
- 14:19 ŞEHİT AİLESİ ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ YAŞADI
- 14:13 SPORA HAS
- 14:13 KARA ORDU’DA DÜDÜK ÇALACAK
- 14:13 KİM ŞAMPİYON OLACAK?
- 14:12 ORDUSPOR 67, ERCİYES’İ AĞIRLAYACAK
- 14:12 52 ORDU, SİNOP’LA KAPIŞACAK
- 13:56 ŞEYHOĞLU; “MÜLAKAT KAMUNUN TÜM ALANLARINDAN ÇIKARILMALIDIR!”
- 13:40 ZENGİN'DEN ÜNİVERSİTE PERSONELİNE BECAYİŞ AÇIKLAMASI
- 13:25 SANCAKTAROĞLU; “MEMUR MAAŞLARI GÜNCELLENSİN”
- 13:25 MEZARLIKLAR DUASIZ KALMADI
- 13:14 HORMONLAR VÜCUDUN ORKESTRA ŞEFLERİ
- 13:13 ALERJİK HASTALIKLARA KARŞI 6 ETKİLİ ÖNLEM!
VİRA BİSMİLLAH…

15 Nisan’da başlayan denizlerde av yasağı dün gece yarısı itibarı ile sona erdi. Denizlerde balık avı yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılarda yeniden denize açıldı.
Bugünden itibaren Karadeniz, Marmara ve Ege’de bütün tekneler, Akdeniz’de ise gırgır tekneleri avlanmaya çıkarken, 15 Eylül’den itibaren ise tüm Türkiye’de yasak tamamen kalkacak.
Balıkçılık sezonunun başlaması nedeniyle, Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce açıklama yaparak balıkçıların yasalara uygun hareket edip avlanmalarını istedi.
Gıda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2016—2020 Av Dönemine Ait 4/1 Numaralı Tebliğ” gereğince; 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona ermekte, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest olacağı ifade edildi.
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle; “Karadeniz'de Ordu İli Ünye İlçesi Taşlana Burnundan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda her türlü trol ile su ürünleri avcılığı yasağı, İlimiz karasularında kum midyesi avcılığı ve her türlü sürütme ağlar ile su ürünleri avcılığı yasağı devam etmektedir.
Yunuslar, Foklar, Deniz Alaları, Orfoz, Vatoz, Mahmuzlu Camgöz Köpekbalıklarının ve Mersin balıklarının bütün karasularımızda avlanmaları yasaktır.
Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için Bakanlık İl veya İlçe Müdürlüklerinden ağların derinliğini gösterir, bir yıl geçerli ölçüm belgesi alınması zorunludur.
Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz.
Karasularımızda; gırgır ağları ile kıyıdan itibaren 24 metre derinlikten sığ sularda avcılık yapılması yasaktır.
Kalkan avcılığında kullanılacak ağların göz açıklığı 400 mm'den küçük olamaz.
Denizlerde yapılan su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağların ve multimonofılament (çoklu tek kat) misina ağların kullanılması, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek yerlerinde bulundurulması yasaktır.
Unutmayınız; ideal avcılık dengeli avcılıktır. Aşırı ve kuralsız avcılık, geleceğimizin ve çok önemli bir zenginliğimizin yok edilmesi demektir. İyi bir gelecek için avlanma usul ve esaslarına uyunuz. Amacınız; günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır.
Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bütün balıkçılarımıza bereketli, bol kazançlı ve bütün işlerinin rast gittiği bir sezon geçirmelerini temenni ediyoruz.”