HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Ağustos 2019 Çarşamba Saat: 09:00

RÜSUMAT’DAN KONSER ŞÖLENİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Rüsumat Platformu tarafından “4 Numaralı Rüsumat Vapuru 98. Yıl Anma Programı ve Şenliği” düzenlendi. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda 4 numaralı Rüsumat Vapurun hikâyesi Ordu Tari
RÜSUMAT’DAN KONSER ŞÖLENİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Rüsumat Platformu tarafından “4 Numaralı Rüsumat Vapuru 98. Yıl Anma Programı ve Şenliği” düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda 4 numaralı Rüsumat Vapurun hikâyesi Ordu Tarihi Araştırmacısı Hikmet Pala tarafından dinleyicilere aktarıldı. Ordu Tarihi Araştırmacısı Pala, “Bu akşam rüsumatı şarkılarla, oyunlarla ve türkülerle anma akşamı olarak düşüneceğiz” dedi.

Rüsumat No:4 Gemisi’nin anısı yaşatmak için kıymetli ses sanatçılardan oluşan 19 Eylül Musiki Kora ve Saz Ekibinin eşliğinde bir konser gerçekleştirildi. Konserde Ümit Tokcan, Ata Bahri Çağlayan ve arkadaşları, Şener Gök, Hürdağ Aydın, Taner Can ve Tuğrul Şan sahne aldı.

Taşbaşı Kültür Sanat Derneği Halk Oyunları Ekibinin Ordu horanlarından çeşitlemeler ve karşılama ile gerçekleştirdikleri halk oyunları gösterileriyle program renkli anlar yaşandı.

“RÜSUMAT GEMİSİ YOL ALDI”

100. yılında tüm Türkiye’ye mal olacak bir çalışmayı yürüteceklerini dile getiren Rüsumat 4 platformu çalışmalarına öncülük eden dönem sözcüsü Zeki Özel, “Rüsumat gemisi yol aldı. Aşk olsun tutana. Bundan sonra geri dönüş yok. Tam yol ileri gidiyoruz. Gecen yıl 10 kişi ile başladık, bugün 10 binler bizle beraber. Önümüzdeki yıl 100 binlerle beraber olacağız. İnşallah 100. yılında tüm Türkiye’ye mal olacak. 80 milyon aynı heyecanı Ordu ile birlikte yaşayacak” diye konuştu.

“ONLAR İLE GURUR DUYUYORUZ”

Tarihi geçmişiyle Rüsumat No:4 Gemi’sinin anıldığı programda konuşan kahramanların yakınları ise, “Bu durumda olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu kahramanlığı anlatmak için rüsumat gemisinin maketinin yapılmasını istiyoruz. Bunu bir anıt haline getirmek için hep birlikte çalışacağız” diye ifade ettiler.

Anahtar Kelimeler : RÜSUMAT’DAN, KONSER, ŞÖLENİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız