HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Haziran 2019 Salı Saat: 09:53

'TİCARİ ARAÇLARDA ÖTV İSTİSNA SÜRESİ UZATILMALI'

  Ticari araçların ÖTVsiz ol
'TİCARİ ARAÇLARDA ÖTV İSTİSNA SÜRESİ UZATILMALI'

 

Ticari araçların ÖTV'siz olarak yenilenmesine ilişkin kanunun süresinin 30 Haziran'da dolacağını hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Ticari araçların ÖTV'siz yenilenmesi teşviğinin süresi uzatılmalı, uygulamada karşılaşılan sorunlar da çözüme kavuşturulmalı. Tüm esnafın bu haktan yararlanması sağlanmalı' dedi.

 

-'DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ ARAÇLARIN DEĞİŞİMİNE ENGEL OLDU'

 

Ticari araçların bir defaya mahsus olmak üzere ÖTV'siz olarak yenilenmesinde sürenin 30 Haziran'da sona ereceğini hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Bu kanun çıktıktan sonra döviz kurların görülen artış, ÖTV istisnasının avantajını neredeyse bütünüyle ortadan kaldırdı. Otomotiv firmaları fiyatlara büyük oranda zam yaptı. Biz halkımız daha lüks araçlara binsin, esnafımız da vatandaşımız da turistimiz de memnun olsun demiştik ama gördük ki kur artışı yüzünden bir çok esnafımız eskisinden de kalitesiz araç almak zorunda kaldı. Bu nedenle ÖTV istisnasında sürenin uzatılması ve bu haktan çeşitli nedenlerle yararlanamayan esnafın da bu kanundan yararlanması için gerekli yasal değişikliklerin yapılması gerekiyor' şeklinde konuştu.

 

-'KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMALI'

 

ÖTV istisnası ile ilgili düzenlemede esnafın çok sayıda sorun yaşadığının altını çizen Palandöken, 'Kanunun süresinin uzatılabilmesi için Kanunda değişiklik yapılması gerekiyor. Bu değişiklik yapılırken yaşanan sorunlar da dikkate alınmalı ve sadece tarih değil, bu sorunları da çözen değişiklikler yapılmalı. Örneğin, Kanundan yararlanmaya hak kazandığı halde bu hakkını kullanmadan vefat eden esnafımızın mirasçılarının da bu Kanundan yararlanması sağlanmalı. Kanun yayımlanmadan önce aracını satan esnafımıza bir hak daha verilmeli. Kanun yayımlandıktan sonra ilgili esnaf odasına üye olan, belediyeden ruhsat alan veya vergi mükellefi olan esnaf da bu hakka sahip olmalı' sözlerine yer verdi.

 

-'ESNAFIMIZ HAKSIZ CEZALARDAN KURTARILMALI'

ÖTV istisnasından yararlanabilmek için esnafın eski aracını 2 yıl içinden elinden çıkarmak zorunda olduğunu vurgulayan Palandöken, 'Esnafımızın büyük bir çoğunluğu yasal süresinde eski aracını sattığı halde bu durumu vergi dairesine bildirmeyi unuttuğu için çok büyük cezalarla karşı karşıya kalıyor. Oysa esnaf kendisinden isteneni zamanında yerine getirmiş. Bu durum ne bir suistimal ne de bir vergi kaybı. Ancak bu durumu vergi dairesine bildirmek zorunda olduğunu bilmediği için altından kalkamayacağı cezalarla karşılaşıyor. Esnafı bu haksız cezalardan kurtarmak gerekiyor. Bu konuda gerekli düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır' dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız