Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:49 ŞENTÜRK: MİLLETİMİZİN GÜÇLÜ UFUKLARINA YÜRÜYORUZ
- 14:36 ENGELSİZ TAKSİ ENGELLERİ AŞIYOR
- 14:34 ORDU 67’DE GÜVEN DÖNEMİ
- 14:02 TÜRK SAĞLIK SEN’E 4 BİN 250 YENİ ÜYE
- 13:12 ŞEYHOĞLU: EMANETİ EHLİNE VERİN!
- 12:49 OAL’DE BAŞARI ADINA NE ARARSAN VAR!
- 12:14 MÜDÜRLER GÜLYALI’DA TOPLANDI
- 12:00 MART AYI ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI
- 11:58 BAŞKAN KİBAR, BAYRAMDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 11:53 “PLANLI TARIM İLE FİYAT ARTIŞLARI ÖNLENEBİLİR
- 11:51 BAYRAMDA OTOYOLLARDAN 8,4 MİLYON ARAÇ GEÇTİ
- 10:51 ŞAMPİYON KİM OLACAK?
- 10:51 PLAY-OFF KURALARI ÇEKİLDİ
- 10:50 3.LİG 3.GRUPDA HAFTA ARDI
- 10:51 3.LİG 4.GRUPDA GÖRÜNÜM
‘İl Afet Müdahale Planı’ yürürlüğe girdi

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Başkanlığında yapılan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısına, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Atamer Yeşil, Vali Yardımcıları Turgut Subaşı, Fatih Görmüş, Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık ve ilgili daire müdürleri katıldı.
Başbakanlığa bağlı Afet Acil Durum Başkanlığının afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası için Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) hazırladığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, afet öncesi, afet sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının önemine dikkat çekerek, ”Önceden yeterli tedbir alınır, gerek binalar ve yapılaşmalar, gerekse bir afet planı olursa ve karşılaşılacak her türlü afetle ilgili herkes sorumluluğunu iyi bilirse az can kaybı ve hasarla atlatılmış olur” dedi.
“Afet öncesi ne gibi hazırlıklar yapmalıyız? Deprem esnasında ne tür tedbirler almalıyız? Bunlar çok önemli diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Afetten önce kaliteli tedbir ve iyi bir eğitim, afet esnasında yapılacak davranışlar çok önemli. Afetten sonra herkesin görevinin bir çoğu çağrı ve davet beklemeden hemen vaziyet alacak pozisyonda olmalıdır ve eğitimin önceden yapılması çok önem arz eder. Ordu ilimiz depremde birinci derecede tehlikeli illerden değil. Ancak, bu durum hiç olmayacak anlamına gelmez. Her şey planlı, programlı, içeriği bilinerek, özümsenerek hazırlanmalı ve eğitimler verilmeli” diye konuştu.
Afet Müdahale Planının yazılı olarak kalmaması gerektiğinin altını çizen Vali Balkanlıoğlu, herkesin görevinin bilincinde olması, bilgilerin güncellenmesi gerektiğini ifade ederek, bütün kamu kurum ve kuruluşların görev ve sorumluluk alanları içerisinde, güncel uygulanabilir hazır bir afet planı olacağını sözlerine ekledi.
Daha sonra, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık tarafından İl Afet Müdahale Planı hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Toplantı sonunda, Türkiye Afet Müdahale Planı(TAMP) esas alınarak hazırlanan ve Ordu'da afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları, koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek amacıyla hazırlanan İl Afet Müdahale Planı onaylanarak yürürlüğe girdi. (Haber Merkezi)