HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Nisan 2019 Perşembe Saat: 11:00

BU ZARARLININ HENÜZ İLACI YOK

Ordu Ticaret Borsası (OTB) ev sahipliğinde ve koordinasyonunda; Ordu İl Tarım ve Ormancılık Müdürü, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanının, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü ve uzmanları, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü uzman
BU ZARARLININ HENÜZ İLACI YOK


Ordu Ticaret Borsası (OTB) ev sahipliğinde ve koordinasyonunda; Ordu İl Tarım ve Ormancılık Müdürü, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanının, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürü ve uzmanları, Fiskobirlik Genel Müdürlüğü uzmanları, Perşembe Ziraat Odası Başkanı ve TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Altınordu Ziraat Odası Başkanı, Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkanı, katılımıyla ortak akıl toplantısı gerçekleştirildi.

2017 yılından itibaren ülkemiz ve özellikle bölgemiz gündemine giren Kahverengi Kokarca’yı konu alan toplantıda bu zararlının tanıtımı, zararları ve mücadele konusunda ne aşamada olduğumuz hususları masaya yatırıldı. 

Toplantıda Gürcistan’da büyük zararlara yol açan Kahverengi Kokarca’nın zararlı bir böcek olması yanında taşıdığı bakteriyle çok daha derin zararlar veren bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çekildi. 
Ayrıca içinde fındığın da olduğu 300 zirai ürüne zarar veren bu böceğin ülkemizde sıkça görülen Yeşil Kokarcagillerden olduğu ve benzerlerinin bolca rastlandığı bu nedenle de ayırt etmenin çok kolay olmadığının altı çizildi.

Konuyla ilgili Ordu Ticaret Borsası Başkanı (OTB) Ziver Kahraman, yaptığı açıklamada, bu hâliyle zararlı hususunda bir farkındalık çalışmasının şart olduğu sonucunun ortaya çıktığını söyledi. 
Kahraman, açıklamasının devamında ise; “Mücadele şekillerine gelince; - Kimyasal mücadele - Biyolojik mücadele - Karantina uygulaması Gibi yöntemler gündemde olsa da, henüz sertifikalı bir zirai mücadele ilacı bulunmadığı bakanlığın bu konu üzerinde çalıştığı anlaşılmıştır. 
Gürcistan’da yapılan mücadelelerden bir sonuç alınamamış olmasına da dikkat çekilerek karşımızdaki tehdittin çapı hakkında bilgilendirme yapıldı. 
Sonuç olarak, tehdit sadece ilimizle sınırlı olmayı, tüm Karadeniz’i kapsamaktadır. Konuyla ilgili olarak Ulusal Fındık Konseyi tarafından bir farkındalık çalışması başlatılmıştı. Bu çalışmayı da kapsayacak şekilde bölgedeki diğer etkili kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya gelerek topyekûn bir farkındalık çalışması başlatılmasına karar verildi” dedi.

Anahtar Kelimeler : BU, ZARARLININ, HENÜZ, İLACI, YOK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız