Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:54 VALİ EROL, SERGİ AÇILIŞINA KATILDI
- 15:21 “BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN DEVAMINI DİLİYORUM”
- 15:17 OBB BESİCİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
- 14:56 3 BİN SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ
- 14:54 TAŞIT-KİLOMETRE İSTATİSTİKLERİ AÇIKLANDI
- 14:37 UYUŞTURUCU TACİRLERİNE OPERASYON
- 14:36 JANDARMA 1 HAFTALIK BİLANÇOYU PAYLAŞ
- 14:27 ÜNYE’DE YAKUT OPERASYONU
- 14:21 ZENGİN’DEN TAYİN VE GÖREVDE YÜKSELME AÇIKLAMALARI!
- 13:42 HARÇLIKLARI İHTİYAÇ SAHİPLERİNE AŞ OLACAK
- 13:36 “FATSA İÇİN BÜYÜK BİR AİLEYİZ”
- 13:30 TÜRK FINDIĞI HİNDİSTAN’DA
- 13:21 VALİ EROL, ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU
- 11:47 ÜNYE 57’DE 4 TRANSFER
- 11:46 HALI SAHA HEYECANI YAŞANACAK
FAL VE FALCILIK

İslam,tevhid dinidir.Tevhid, Allah’ın birliğine ,eşi, benzeri ortağı ve dengi olmadığına inanmaktır.Tevhid inancı yalnız Allah’a ibadet edilmesini ve sadece O’ndan tardım istenilmesini gerektirir.insanları, korkulan veya sevilen güç ve varlıklara tapmaktan men eder.
Asil yardımın Allh’tan beklenmesi gerektiğini onlara bildirir.rahmeti her şeyi kuşatan, her şeye gücü yeten, istediğini istediğine veren ve duaları kabul eden O’dur. Yüce Allah, Kuran’ı Kerimde kendisini bizzat şöyle tanımlamaktadır.
“Rabbiniz Allah işte budur.O’ndan başka ilah yoktur.O,her şeyin yaratıcısıdır, o hâlde O’na kulluk ediniz.O, her şeye vekildir.”(en’am,6/102)
Tevhid akidesinden uzaklaşan bazı insanlar, yanlış yollar sapmışlar, kahinlerden,medyumlardan ve falcılardan yardım beklemeye başlamışlardır.Ne hikmettir ki günümüz dünyasında en gelişmiş ve en medeni milletlerde bile, hâlâ kahinlere, medyumlara ve falcılara inananlar bulunmaktadır.
Fal, gelecekten haber vermek,kaybolanı bulmak, kader,kısmet açmak be talihi anlamak için kahve telvesi, iskambil kağıdı,bakla ve benzeri şeyler bakarak anlam çıkarmaktır. Falcılık da bu mesleği yapmaktır.Bu konuda İslâm’ın hükmü kesindir. Dinimiz falı ve falcılığı da yasaklamıştır.Çünkü gaybı ancak Allah bilir. Kur’an- Kerimde “Gayb’ın anahtarları Allah’ın katındadır.Onları, ancak O bilir.(en2am,6/59) “göklerin ve yerin gaybı (nı bilmek) Allah’a mahsustur.” (nahl,16/77)
Ayeti kerimelere baktığımızda falcıların, medyumların ve kâhinlerin gayb’ı bilmeleri mümkün değildir. Falcılar ne yaparlarsa yapsınlar,neye bakarlarsa baksınlar, yaptıkları iş, söyledikleri söz, hiçbir zaman gerçeği yansıtmaz.
Fal baktıranlar çaresiz, falcılarda hayelperestirler.
Fal açtırmak, cin çağırmak,kurşun döktürmek, kahve telvesinde, ikbal aramak, İslâm’ın ve aklın reddettiği fevkalade yanlış şeylerdir.
Bunların tamamı hurafe şeylerdir. Elimizde düne bu güne ve yarına ışık tutan mukaddes bir kitabımız varken,O nun onaylamadığı, hoş görmediği yanlış işleri yapmak akıl karı olmasa gerektir.Peygamber efendimizde bu işlerden her defasında uzak durmamız hususunda uyarmıştır.
GÜNÜN SÖZÜ:BÜYÜK İŞLERİ BÜYÜK MİLLETLER BAŞARIR. HALKIN SESİ HAKK’IN SESİDİR.(MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)