Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:33 ‘HALK ET’ AÇILDI
- 14:30 ÇİFTÇİLER ÖDEME BEKLİYOR!
- 14:16 ÇEYREK FİNAL PROGRAMI AÇIKLANDI
- 14:15 CANLI YAYINLANACAK KAÇLAR BELİRLENDİ
- 14:16 U14 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI GİRESUN’DA
- 14:02 MHP İLÇE TEŞKİLATLARI İFTARDA BULUŞTU
- 13:55 BAŞKAN TAVLI, HEKİMLERLE BULUŞTU
- 13:50 ESKİPAZAR CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 13:34 “GAZZELİ YETİM ÇOCUKLAR İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ"
- 13:35 ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU
- 13:28 BAHÇE VE ANIZ YANGINLARI ARTTI
- 13:27 GAZZE’DE YIKINTILAR ARASINDA İFTAR
- 11:52 ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER İFTARDA BULUŞTU
- 17:34 ŞEHİT AİLELERİ BU BAYRAMDA DA YALNIZ BIRAKILMADI
- 15:27 ŞEHİTLERİMİZ DUALARLA YAD EDİLDİ
KARADENİZ’DE “KENE” UYARILARI BAŞLADI!

Karadeniz’de her yıl sonu ölümle bitebilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA)’ya karşı Ordu’da uzmanlar bu senede önemli uyarılarda bulundular.
Özellikle Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında kendini gösteren Kene hastalığı aralarında Ordu’da olmak üzere onlarca can almaya devam ediyor.
Ordu’da tarla, bağ ve fındık bahçesi dikim bakım ve temizleme çalışmaları döneminde uzmanlar, üreticilerin uyarılara mutlaka uymalarını tavsiye ettiler.
2016 yılı içerisinde KKKA’ya karşı önlem ve tedbirlerini artıran Halk Sağlığı Müdürlükleri de bu sene kayıpların yaşanmaması adına mücadeleyi hassasiyetle sürdürdükleri de gözlendi.
KKKA’nın nasıl bir hastalık olduğu ve ne şekilde bulaştığı hakkında bilgiler veren uzmanlar; “Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı, KKKA virüsünün neden olduğu, zaman zaman ölüme de neden olabilen bir hastalıktır. Hastalık kenelerin ısırmasıyla, vücudunda KKKA virüsü bulunan hayvanların yada KKKA hastası insanların kanı, vücut sıvıları ve dokularıyla temasla bulaşır” dediler.
Hastalığın belirtileri hakkında da uzmanlar; “Hastalığın kuluçka süresi ortalama 3-5 gündür, 13 güne kadar çıkabilir. Hastalık ateş, baş ağrısı, halsizlik, iştahsızlık, vücut ağrısı gibi belirtilerle başlar, kusma, ishal, vücutta kanamalar görülebilir. Hastalığın tedavisi için, hasta kişilerin en kısa zamanda sağlık kuruluşlarına başvurması önemlidir” ifadelerine yer verdiler. (HABER MERKEZİ)