Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:52 AVUKATLARIMIZ DEMOKRATİK SİSTEMİN TEMEL TAŞLARIDIR!
- 14:47 MAAŞ ZAMLARI ADİL DEĞİL!
- 14:43 MHP’DEN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJLARI
- 14:38 6 GÜNDE 57 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
- 14:36 “TEKNİKERLER ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ MİHENK TAŞLARIDIR”
- 14:30 “TEKNİKERLER ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ MİHENK TAŞLARIDIR”
- 13:23 AYBASTI’YA BETOL YOL
- 13:07 VALİ EROL’DA AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI
- 13:03 ŞANLITÜRK, BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İ MİNNETLE YÂD ETTİ
- 12:39 EN YÜKSEK YETERLİLİK DERECESİ FINDIKTA
- 12:28 TELEFONU GECE BOYUNCA ŞARJDA BIRAKMAYIN!
- 11:57 KARADENİZ’İN GÖZDESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 11:56 “KALP KRİZİNE BAĞLI ANİ ÖLÜMLERİ ÖNLEMEK MÜMKÜN”
- 11:17 UZUN YAŞAMIN SIRRI ‘AKIL TEPSİSİNDE’
- 11:01 2 AMATÖRDE 4 MAÇ
AİLE HEKİMLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İl genelinde hizmet veren Aile hekimleri, okul öncesi ve okul çağı çocuklarında görülen görme kusurları konusunda bilgilendirildi.
İlk etapta Ünye ve Fatsa ilçelerinde görev yapan aile hekimlerinin katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantıları başarıyla tamamlandı.
Yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi veren Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Fatih Aydın eğitimlerdeki asıl hedefin hastanelerdeki hasta yoğunluğunu en aza indirmek olduğunu söyledi. Uz.Dr. Fatih Aydın “Ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programları yürütülmektedir. Okul öncesi ve okul çağı çocuklarda sık görülen görme kusurlarına yönelik tarama çalışmalarının da bu programlara eklenmesine karar verilmiştir. Bizde Halk Sağlığı Hizmetleri olarak bu kararın destekçisi olup en hızlı şekilde Aile hekimlerini bilinçlendirmek adına yola koyulduk. Görmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini saptamak ve yetersiz görmesi olan olguları erken dönemde tanımak ilkesi ile yol alıyor ve eğitimlere başlıyoruz. Çocuklarda yapılacak göz taramaları ile tanınabilen hastalıkların başında şaşılık, kırma kusurları (sıklıkla hipermetropik izoametropi ve anizometropi şeklindeki) veya katarakt ya da korneal skar gibi deprivasyona yol açan bazı durumlara bağlı olarak gelişebilen ambliyopi (göz tembelliği) gelmektedir. Geleceğimizin temini olan evlatlarımızda sık görülen bu hastalıklar erken teşhis ile son bulup sağlıklı görebilmektedirler. Bu eğitimlerdeki asıl hedefimiz hastanedeki hasta yoğunluğunu en aza düşürmektir. Burada ailelere de önemli görevler düşmekte. Anne ve babalar çocuklarında göz ile ilgili bir kusur fark ettiğinde önce aile hekimine başvurması çözüm için ilk adım olacaktır” dedi.