Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 14:47 ÜNYE’NİN TARİHİ KÜTÜPHANESİ TAMAMLANIYOR
- 14:32 “EN KÜÇÜK TEDBİR HAYAT KURTARIR”
- 14:24 OSMMMO’DA KURUMLAR VERGİSİ SEMİNERİ
- 14:01 ORDU’NUN GÜVENLİĞİ MASAYA YATIRILDI
- 13:44 SUÇ ORANI DÜŞÜYOR
- 13:22 KONTEYNERLER ESTETİK GÖRÜNÜME KAVUŞTU
- 13:23 MHP’DEN TÜRK POLİS TEŞKİLATINA KUTLAMA
- 13:11 İNTERNETE CEP'TEN BAĞLANIYORUZ
- 12:47 ŞANLITÜRK; “TEŞKİLATIMIZ GÖZ BEBEĞİ KURUMLARIMIZDIR”
- 12:43 BU AİLENİN GEÇİM KAYNAĞI ‘İĞNE VE İPLİK’
- 12:37 “ENFLASYONU DÜŞÜRMENİN YOLU PERAKENDE YASASI”
- 12:34 ŞENTÜRK: POLİSİMİZ, HUZUR VE GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR
- 11:26 MOBBİNG EN FAZLA SAĞLIK SEKTÖRÜNDE
- 10:59 İLK 10’DA 2 TÜRK
- 10:59 KİM ŞAMPİYON OLACAK?
AKAR; “ŞİDDET SON YILLARDA KATLANARAK ARTIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Akar, 25 Kasım 2018 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü için yaptığı açıklamada, Türkiye’de ki tabloya dikkat çekti.
Akar, “Şiddet bir insanlık suçu olmasına karşın bütün toplumlarda görülmektedir. Kadına, çocuğa, hayvana, erkeğe ve ağaçlara yapılan her türlü şiddete karşı toplumsal vicdanı sorumluluk geliştirmek zorundayız” dedi.
Şiddetin son yıllarda daha da arttığına dikkat çeken Akar; “Şiddetin altında yatan karşı taraf üzerinde baskı ve üstünlük kurma duygusunun olduğu uzmanlar tarafından söylenmekte özgüven eksikliği, duygu ve düşüncenin doğru aktarılamaması ve acziyet fiziki güç ile birleştiğinde şiddet gerçekleşebilmektedir. Bunlar göz önüne alındığında sorunun daha çok şiddeti uygulayan kişide olduğu anlaşılmaktadır.
Günümüzde ne yazık ki mağdurlar üzerinde çözüm üretilmekte ve etkin sonuç alınmamaktadır. Kadına şiddetin önlenmesi yönünde ülkemizde çalışmalar olmasına rağmen, şiddet gören kadın sayısı son yıllarda katlanarak artmaktadır. Demek ki yanlış yapılan çok şey var” diye konuştu.
Akar, açıklamasının devamında; “2010’dan 2017’e kadarki 7 yıllık süreçte en az 1915 kadın öldürüldü, yemeğe salça koymak bile kadın öldürmeye bahane. Sadece 2018 Ocak ayında 28 kadın cinayete kurban gitti.
Yapılan istatistiklerde nerdeyse yılın her günü bir kadın öldürülmüş olarak bitiyor.
Kadının toplumsal hayattaki yeri onun birey olması göz ardı edilerek dizayn edilmeye çalışılıyor. Bazı, din adamları, siyasetçiler ve akademisyenler tarafından kadının sosyal hayattan çekilmesine yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Yapılmak istenen adeta güçsüzün güçlü tarafından kategorize edilmesi ve baskıya maruz kalması için toplumsal bilinç oluşturmaktır.
Ne yazık ki bu sözleri sarf edenlere karşı mevcut iktidar sessiz kalarak destek vermektedir.
Yöneticilerin olaylara karşı taraflı tutum almaları, ayrıştırıcı dil kullanmaları, ekonomik sorunlar, birey olma bilincinin geliştirilememesi şiddeti körüklemektir” şeklinde konuştu.