HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Ağustos 2018 Cumartesi Saat: 11:05

ÇAKMAK: SPORUN İÇİNDE SİYASET OLMAZ

ASKF Ordu Eski İl Başkanı Osman Çakmak başkanlık yaptığı dönemlerle ve YeniOrdupor’un şu anki durumu ilgili gazetemiz muhabiri Mehmet Topkaraoğlu’na açıklamalarda bulundu. Ordu’da sporun içerisine siyasetin bulaştığına dikkat çek
ÇAKMAK: SPORUN İÇİNDE SİYASET OLMAZ

ASKF Ordu Eski İl Başkanı Osman Çakmak başkanlık yaptığı dönemlerle ve YeniOrdupor’un şu anki durumu ilgili gazetemiz muhabiri Mehmet Topkaraoğlu’na açıklamalarda bulundu. Ordu’da sporun içerisine siyasetin bulaştığına dikkat çeken Çakmak, verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Mehmet Topkaraoğlu: Spor hayatınızdan bahseder misiniz?

ASKF Ordu Eski İl Başkanı Osman Çakmak : Benim bütün camia ile olan ilişkim Orduspor aşkıyla başlamıştır. Bizim idolümüz Orduspor’dur başka insanların başka takımlara hayranlığı olabilir ama biz Orduluyuz. Amatör spor kulüpleri genel başkanlığı yaptım. Bizden sonra başkanlık statüsüne düşürüldü. O şekilde yönetemeye gerek duduydular.

Ben spor hayatıma tekvando ile başladım daha sonra futbol aşkı başladı bende daha sonra lisansımı çıkartarak oynadım. İdmanyurdu spor kulübünde 10 sene futbol oynadım. İdmanyurdu spor kulübü Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı sıfatı ile ilk ziyaret ettiği futbol kulübüdür. Günümüzde maalesef bu değerleri koruyamadık.

O dönemler Orduspor için halı sahayı ilk defa yapılmasına bizim federasyonumuz katkı sağladı. Bu da kamuoyunda birçok insanın dikkatini çekti.

Bütün amatör spor kulübündeki arkadaşlar bizi daha sonra   Ordu amatör spor kulüpleri başkanlığına önerdiler.

Ben sadece olaya futbol olarak bakmadım. Genel başkanlığım döneminde bireysel sporlara da destek verdik. Milli takıma çocuklara kazandırdık.

Spora bu kadar emek veriyorsunuz. Bu kadar hizmetleriniz var. Ben amatör spor kulübü genel başkanı olduğumda Ordu Durugöl tesisi bu ilin spor mabedi idi.

Mehmet Topkaraoğlu: Şu anda amatöre düşmüş bir Orduspor var bu konuda neler söylemek istersiniz?

ASKF Ordu Eski İl Başkanı Osman Çakmak : Ben şimdi ki mevcut başkanı tanımıyorum. Orduspor’un çok zor zamanında oradaki arkadaşlarla o süreci idare ettim. O zaman divan olarak atadığımız arkadaşı biz tavsiye ettik. Süreç içerisinde bütün desteğimizi verdik. Ama Orduspor’un geçmiş dönemdeki borçlarından dolayı hep sorunlarla ve problemlerle karşı karşıya kaldık. Biz daha farklı bir oluşumla eski statüsüne kavuşturmayı planlıyorduk.

Bu planları yaparken oradaki arkadaşlar kendilerine göre seçim yaptılar. Daha sonra da mevcut başkan olan arkadaş geldi şu anda Orduspor kulübünü yaşatmaya çalışıyorlar. Ama burada problem başkan ya da Orduspordan ziyade Nedim Türkmen döneminde Orduspor’un 5 yıldızlı tesisi ile alakalı haberler yapıldı. Ama bu stadın yapılış aşamasında OHAL kapsamında gerek bizim yaptırdığımız gerekse Orduspor tesisleri adeta yangından mal kaçırırmışçasına yıkıldı. Fakat o dönemde tesisler yıkılırken ihaleci arkadaşlarımızın sözü vardı.

Orduspor lige başlamadan yeni tesisinde devam edecek dendi. Ama benin gördüğüm kadarıyla şu anda Orduspor’un bir tesisi yok. Eski tesisle götürüyorlar hala işi. Madem YeniOrduspor yaratıyorsunuz yönetimini de kendi etrafınızdaki insanlarda değil de Ordu’nun önde gelen insanlarından güzel bir kadro yapın samimi olduğunuz ortaya çıksın. YeniOrduspor’a bakıldığında bağış yapan çok transferler yapıyorlar daha düne kadar kadroya giremeyenler orada spor duayeni kesilmişler. Ortada şeffaf bir tablo var.

 

Mehmet Topkaraoğlu: Sizce bu konuda neler yapılmalı?

Sporun içinde siyaset olmaz biz. Ordu’nun çocuğuyuz bizim temel noktamız sağlıklı bir nesil yetiştirmek için hep beraber bu Ordu’daki çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan alıp spor yapmaya teşvik edici imkânlarımızı buraya vermemiz lazım. Transferlerle şu anda geçmişte yapılan yanlışın aynısını yapıyorlar.

Biz kendi alt yapımızdaki çocuklarımıza sahip çıkmıyoruz hala başka taraflardan sporcu getiriyoruz. Bize sormuş olsalardı ben arkadaşlara şunu önerirdim değerli arkadaşlarım siz bırakın süper lige çıkmayı siz Ordu’nun çocuklarından bir spor fabrikası çıkartın o çocukların yeteneklerini satın paraları Ordu’ya getirin Ordu’nun spor tesislerini genişletin derdim.

Futbolcular antrenmana toplu halde gitmek zorunda bunları getirip götürecek sadece onlara tahsisi edilecek bir araba olsun. Bizi yöneten yöneticilerimizin bu konuya el atması lazım. Bizim öğrencilerimizi çocuklarımız gençlerimiz en iyi şekilde olsun.

Mehmet Topkaraoğlu: Sayın Çakmak verdiğiniz bilgiler ve yaptığınız değerlendirmeler için çok teşekkür ediyor, gazetemiz adına çalışmalarınızda başarılar temenni ediyoruz.

ASKF Ordu Eski İl Başkanı Osman Çakmak : Mehmet bey bende bana böyle bir fırsat sağladığınız için şahsınıza ve Ordu Yeni haber ailesine teşekkür ediyorum.

 

 

Anahtar Kelimeler : ÇAKMAK:, SPORUN, İÇİNDE, SİYASET, OLMAZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız