Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 09:49 GAZİ VURUŞU
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
YAPILANDIRMAYI KAÇIRMAYIN!

Ordu Defterdarlığı tarafından düzenlenen ve Ordu SMMM Odası Toplantı Salonu’nda ‘‘7143 Sayılı Vergi ve Diğer Alacakların Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’’ konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya Ordu Defterdarı Kemalattin Işık, Ordu SMMM Odası Başkanı Bahadır Baş, Defterdar Yardımcısı Mustafa Yılmaz Şimşek, Boztepe Vergi Dairesi Müdürü Cabir Akın, Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Tamer Yurtseven, Gelir Uzmanı Öner Kara, Mümin Ersoy E. Vergi Başmüfettişi YMM İrfan Vural, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, meslek mensupları ile stajyerler katıldı.
Açılış konuşması yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; “7143 sayılı bilgilendirme toplantısında bir aradayız. Ordu Mali Müşavirler Odasının 365 üyesi, 51 stajyeri yaklaşık olarak 1100 civarında çalışanıyla beraber on beş kişilik bir aileyiz. İdare ile mükellef arasında köprü görevi gören bir meslek grubuyuz. Bu mesleği verimli ovalara su taşıyan kanallar gibi tarif edebiliriz. 2004 yılından sonra muhasebe mesleği şekil değiştirmiştir.
E-Beyanname uygulaması ile bir gecede meslek camiası idarenin yaptığı bütün iş ve eylemlerin ortağı durumuna gelmiştir. İdarede yapılan tahakkuk uygulamaların tamamı 2004 yılından sonra mali müşavirlerin bürolarında yapılmaya başlanmıştır. Bu uygulamayla kağıt ve zaman tasarrufu sağlanmıştır. Çok ciddi anlamda tasarruflar olmuştur. E-Fatura, E-Defter ile beraber 2011 yılından itibaren farklı bir konum ortaya çıkmıştır.
Her bir meslek mensubu seksen bir milyonun hak ve hukukunu temsil ederek e-beyanname şifreleriyle beraber verginin tarh ve tahakkukunu için çalışmakta emek harcamaktadır. Kamuya hizmet sunan önemli bir meslek grubuyuz” dedi.
Ordu Defterdarı Kemalettin Işık’da yaptığı konuşmada; ‘‘7143 sayılı vergi ve diğer bazı alacakların yapılandırılması hakkındaki kanun 18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun kapsamı 31 Mart 2018 tarihinden önceki borçların ve bu tarihe kadar beyanı verilmesi gereken borçları kapsamaktadır. 6552 sayılı kanun, 6736 sayılı kanun, 7020 sayılı kanunla yapılandırma yapmış ödemesi devam eden vatandaşlarımız bu yapılandırmadan faydalanamayacaktır.
6736 ve 7020 sayılı kanunla yapılandırma yapmış ve yapılandırmaları devam eden vatandaşlar bu kanunun peşin ödeme yapmaları halinde çok ciddi indirimlerden faydalanacaklardır. 7143 sayılı kanun yayınını takip eden ikinci ayın sonuna kadar müracaat süresi vardır. 31 Temmuz’a müracaat tarihimiz vardır. Mükelleflerin bu yapılandırmayı yapmasını istiyoruz, bu konuda da bizlerin her zaman yanında olan muhasebeci mali müşavirlerin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.
Açılış konuşması sonrasında Gelir Uzmanları Öner Kara ve Mümin Ersoy 7143 Sayılı Vergi ve Diğer Alacakların Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması İlişkin Kanunla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.
Seminer sonrası katılımcılara Ordu SMMM Odası tarafından düzenlenen teşekkür belgesi takdim edildi. Gelir Uzmanı Öner Kara’ya Ordu Defterdarı Kemalettin Işık, Mümin Ersoy’a Mustafa Yılmaz Şimşek, Boztepe Vergi Dairesi Müdürü Cabir Akın’a Oda Başkanı Bahadır Baş, Köprübaşı Vergi Dairesi Müdürü Tamer Yurtseven’e Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel takdim etti.