Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 12:13 ŞENTÜRK; “AVUKATLIK KUTSAL BİR MESLEKTİR”
- 14:52 AVUKATLARIMIZ DEMOKRATİK SİSTEMİN TEMEL TAŞLARIDIR!
- 14:47 MAAŞ ZAMLARI ADİL DEĞİL!
- 14:43 MHP’DEN 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ MESAJLARI
- 14:38 6 GÜNDE 57 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
- 14:30 “TEKNİKERLER ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ MİHENK TAŞLARIDIR”
- 13:23 AYBASTI’YA BETOL YOL
- 13:07 VALİ EROL’DA AVUKATLAR GÜNÜ MESAJI
- 13:03 ŞANLITÜRK, BAŞBUĞ TÜRKEŞ’İ MİNNETLE YÂD ETTİ
- 12:39 EN YÜKSEK YETERLİLİK DERECESİ FINDIKTA
- 12:28 TELEFONU GECE BOYUNCA ŞARJDA BIRAKMAYIN!
- 11:57 KARADENİZ’İN GÖZDESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR
- 11:56 “KALP KRİZİNE BAĞLI ANİ ÖLÜMLERİ ÖNLEMEK MÜMKÜN”
- 11:17 UZUN YAŞAMIN SIRRI ‘AKIL TEPSİSİNDE’
- 11:01 2 AMATÖRDE 4 MAÇ
YAPILANDIRMADA SON UYARILAR!

Ordu Valiliği, 7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun İle Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılmasına yönelik sağlanan imkanları hatırlatarak yapılandırmaya dair kamuoyuna bir duyuruda bulundu.
Yapılan duyuru ise şu şekilde kaydedildi; “7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun İle Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılmasına yönelik sağlanan imkanlar Buna göre; 1) Bazı Varlıkların Milli Ekonomiye Kazandırılması kapsamına giren varlıklar:
*Yurt Dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile,
*Gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye’de bulunan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar ve tam mükellefiyete tabi gerçek kişiler ile kurumların yurt dışında elde ettikleri bazı kazançları, girmektedir.
2) Yurt dışında bulunan varlıklar:
*Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını, bu fıkradaki hükümler çerçevesinde 30.11.2018 tarihine kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, söz konusu varlıkları serbestçe tasarruf edebileceklerdir.
*Banka ve Aracı Kurumlar, kendilerine bildirilen varlıklara ilişkin olarak %2 oranında hesapladıkları vergiyi, 31.12.2018 tarihine kadar vergi sorumlusu sıfatıyla bir beyanname ile bağlı bulunduğu vergi dairesine beyan edecek ve aynı sürede ödeyeceklerdir.
Bildirilen varlıkların, bildirimin yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içinde Türkiye’ye getirilmesi veya Türkiye’deki banka ya da aracı kurumlarda açılacak bir hesaba transfer edilmesi şarttır.
Ayrıca; 213 sayılı VUK’nu uyarınca defter tutan mükellefler, bu düzenleme kapsamında Türkiye’ye getirilen varlıklarını, dönem kazancının tespitinde dikkate almaksızın işletmelerine dahil edebilecekleri gibi aynı varlıkları vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın tespitinde dikkate almaksızın işletmelerinden çekebileceklerdir.
3) Yurt İçinde Bulunan Varlıklar:
Gelir ve Kurumlar vergisi mükelleflerince sahip olunan ve Türkiye’de bulanan ancak kanuni defter kayıtlarında yer almayan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları ile taşınmazlar, 30.11.2018 tarihine kadar vergi dairelerine beyan edilecektir. Beyan edilen varlıklar, 30.11.2018 tarihine kadar dönem kazancının tespitinde dikkate almaksızın kanuni defterlere kaydedilebilecektir. Bu takdirde, söz konusu varlıklar vergiye tabi kazancın ve kurumlar için dağıtılabilir kazancın tespitinde dikkate almaksızın işletmeden çekilebilecektir. Ayrıca vergi dairelerine beyan edilen varlıkların değeri üzerinden %2 oranında vergi tarh edilecek ve bu vergi 31.12.2018 tarihine kadar ödenecektir.
4) Vergi Ödemeksizin Uygulamadan Yararlanma:
31.07.2018 tarihine kadar yurt dışındaki varlıkların bildirilerek Türkiye’ye getirilmesi ya da yurt içindeki varlıkların defterlere kaydedilmesi durumunda, herhangi bir vergi tarh edilmeyecektir. Bu tarihten sonra getirilen veya deftere kaydedilen varlıklara ilişkin olarak %2 vergi tarh edilecektir.
5)Ödenen Vergilerin Gider Yazılamaması:
Bu düzenleme kapsamında ödenen vergiler ile bu kapsamdaki varlıkların elden çıkarılmasından doğan zararlar, hiçbir suretle başka bir vergiden mahsup, gider yada indirim olarak kabul edilmeyecektir.”