Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 17:26 52 ORDU GOL OLDU YAĞDI!
- 17:25 ORDU’DA KAZANAN YOK!
- 14:48 “GELECEĞİMİZ RİSK ALTINDA”
- 14:47 “EK ZAM KAÇINILMAZ OLDU”
- 14:39 “BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM”
- 14:30 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ ALANI DOLDU TAŞTI
- 14:17 ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJ İSTASYONU SAYISI ARTIYOR
- 14:13 71 İLDE UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 14:09 ÇAKAR KULLANAN SÜRÜCÜYE 138 BİN LİRA CEZA
- 14:06 DURUGÖL TABİAT PARKI GENİŞLİYOR
- 13:55 KARAYOLLARINA YENİ NESİL TRAFİK GÜVENLİĞİ
- 13:26 SPORA HAS
- 13:25 A MİLLİ TAKIM YÜKSELİŞTE
- 13:25 YAĞLI GÜREŞ TAKVİMİ BELLİ OLDU
- 12:13 ŞENTÜRK; “AVUKATLIK KUTSAL BİR MESLEKTİR”
İSTİHDAMDA REKOR KIRILDI

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Milli İstihdam Seferberliği" kapsamında işe yerleştirmede Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirtti.
İŞKUR ve SGK teşvikleri, sigorta primleri borç yapılandırması, mesleki eğitim ve beceri geliştirme işbirliği lansmanı ile istihdam işbirliği protokolunun imzalandığı "Ordu İstihdam Buluşması" etkinliğine Ordu’da yapıldı.
Yapılan toplantıya AKP Ordu Milletvekili Ergün Taşçı Ordu Valisi Seddar Yavuz İŞKUR Ordu Müdürü İsa Kaymak Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.
İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkayai yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin tüm illerinde iş verenlerimizle etkin bie şekilde insanlığın en önemli meselesi olan istihdamla ilgili yaptıklarımızın daha önemlisi yapmamız gerekenlerin iş verenlerimizle birlikte görüşmek fikirlerimizi paylaşmak üzere istihdam buluşmalarının üçüncüsünü Ordu’da gerçekleştiriyoruz. Ordu’nun son zamanlarda istihdam da başarısı ortada ama Ordu hedefleri yüksek olan bir ilimiz. İstihdam oranı Türkiye ortalamalarının üstünde. Nerede istihdama yöneleceğimizi bilmemiz lazım. Elbette tarım önemli hizmet sektörü önemli. Fakat sanayiye imalata yönelmeliyiz” dedi.
Geçen yıl Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bir istihdam seferberliği başlattıklarını beliten Uzunkaya, “Bu seferberlikte değerli iş adamlarımıza ve kurumlara müteşekkiliz. Bu rakam kelimelerle ifade edildiğinde kolay geliyor ama gerçekleştirildiğinde kolay değil.. son 10 yılda Avrupa birliğinin istihdam oranı 7 miyon yüz doksan bin. Ve bizim iş gücü piyasamız 32 milyon. Bundan dolayı iş gücü piyasasında etkin rol almak istiyorsanız mutlaka kadınların ve gençlerin iş gücü piyasasında daha etkin yer almasını sağlamalıyız” diye konuştu.
Bu arada protokol imza töreninde istihdama katkıda bulunan işveren temsilcilerine de birer teşekkür plaketi de taldim edildi.