Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
- 15:23 ŞEHİR HASTANESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI
- 14:17 OBB’DEN KAR SEFERBERLİĞİ
- 14:16 ULV SİSTEMİ İLE BAŞARDIK!
- 14:02 TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR
- 14:00 KIRSALDA KARLA MÜCADELE BAŞLADI
- 13:58 ÖMER OKUMUŞ YAD EDİLDİ
- 13:09 “MAĞDURİYETLERİ GİDERMEK İÇİN SAHADAYIZ”
- 12:47 ŞANLITÜRK: NEVRUZ, TÜRK’ÜN BAHAR BAYRAMIDIR!
- 12:47 ORDU YAT VE DENİZ SPOR KULÜBÜ BAŞKANINI SEÇTİ
- 11:48 “GRİP ZATÜRREYE DÖNÜŞÜRSE HAYATİ RİSK OLUŞTURABİLİR”
- 11:45 SARAYCIK’TA IŞIL IŞIL OLDU
- 11:42 GENÇLERE YENİ SİSTEMİ ANLATACAK
- 11:30 2024 YILI İŞSİZLİK RAKAMLARI AÇIKLANDI!
- 11:24 RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR
- 11:17 OBB İLE ODÜ ARASINDA 'ANNE ÜNİVERSİTESİ’ PROTOKOLÜ
“MEB ÖĞRENCİLERİ YİNE GÖZDEN ÇIKARDI!”

Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala, liselere girişte yeni merkezi sınavı eleştirerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yine öğrencileri gözden çıkardığını söyledi.
Böyle bir sistemin alelacele uygulanamayacağını ve en azından bir yıl askıya alınıp gelecek yıl için uygulanması gerektiğini söylemelerine rağmen ısrarla uygulandığını belirten Pala, “Böyle bir sistem alelacele uygulanamaz en azından bu yıl askıya alınıp gelecek yıl için ortak akıl ile bir sistem oluşturulsun dememize rağmen ısrarla bu yıl uygulayacağız diyen Bakanlık, öğrencileri yine gözden çıkarmıştır.Okul seçiminde ve dağılımında adil davranmayan Bakanlık toplam 10 bin lise içinden sadece 1376 tanesini sınavla öğrenci alacak lise olarak belirledi” dedi.
Kontenjanlar göz önüne alındığında imam hatip liselerine yapılan ayrıcalığın açıkça görüldüğünü kaydeden Pala şunları söyledi:
“Okul sayıları yönünden de imam hatip liseleri önceliklendirilmiş, köklü birçok Turizm otelcilik, Sağlık Meslek ve diğer meslek lisesi alanları ve okulları ya gözardı edilmiş ya da sınavla alacak kontenjan sayısı sınırlı tutulmuştur.
Veriler göstermektedir ki MEB, imam hatiplerin talep görmemesi ve başarı düzeylerinin düşük olmasının ve özel okulları teşviğin üç yönlü formülünü bulmuştur.
1- İmam Hatipleri sınavla öğrenci alan okullara dönüştürüp talebi, zorunlu geçişi gerçekleştirmek böylece talep ve başarı düzeyini arttırmak
2- Bir çok il ve büyük ilçelerde yıllardır tercih edilen en başarılı öğrencileri (yüzde 2, yüzde 3 dilimindeki ) okulları sınavsız alan okul, başarı düzeyi daha düşük okullarımızı ise sınavla öğrenci alan okul olarak tanımlayarak yıllardır başarılı olan okulların başarısını da düşürmek.
3-Böylece kendi başarı durumuna göre okul bulamayan öğrenciler ile velileri özel okullara mahkum etmek.
Başarı oranı yüksek olan köklü okullarımızı, proje okulu adı altında sınıflandırarak başta öğretmen kadrosu olmak üzere her açıdan içlerini boşaltan MEB, bugün dindar ve kindar nesil hedeflerine uygun proje okulları yaratmanın peşindedir.
Ülkedeki tüm çocukların eşit, parasız, bilimsel, laik ve kamusal eğitime ulaşmasını sağlamakla yükümlü Bakanlık, var olan eşitsizliği daha artıracak bir liseye geçiş sistemi getirmiştir. Öğrencilerin dört yıl boyunca emeğini heba edecek bir uygulama söz konusudur ve büyük mağduriyetler yaratacaktır.
Eğitim-İş olarak bugün 1.2 milyon öğrenciyi yeniden tartışmanın içine atan, streslerine stres katan, bu rezilliğe imza atanları istifaya davet ediyoruz. Milli Eğitim Bakanı yani tüm okulları eşit yapması, fırsat eşitliği sağlaması gereken makam okulları nitelikli ve niteliksiz diye tanımlayarak ve o tanımlamanın arkasında da durarak bugün bu uygulamaya imza atmıştır. Yapılması gereken fiziki yapı, kadro, donanım, okul bütçesi açısından tüm okulları eşit hale getirmek, buna rağmen başarısızlık söz konusu ise liyakatsiz yöneticilerine hesap sormak olmalıdır. Öğrencileri dahi ayıran anlayışı kabul etmiyoruz. Bizim için tek bir yavrumuzun gelecek hayalinin kıymeti büyüktür. Onların zamanından, emeğinden, duygularından çalmaya kimsenin hakkı yoktur.”