HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Mayıs 2024 Perşembe Saat: 12:28

"HAYALİMDEKİ MESLEK" PROJESİ DEVAM EDİYOR

Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine en uygun mesleği seçmesinde, doğru adımları atmasına olanak sağlayacak meslekleri tanıyabilmeleri amacıyla, 7. ve 8. sınıf öğrencilerin için Ordu’da ba
"HAYALİMDEKİ MESLEK" PROJESİ DEVAM EDİYOR

Ordu İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine en uygun mesleği seçmesinde, doğru adımları atmasına olanak sağlayacak meslekleri tanıyabilmeleri amacıyla, 7. ve 8. sınıf öğrencilerin için Ordu’da başlatılan "Hayalimdeki Meslek" Projesi, tüm hızıyla devam ediyor. 

         Proje kapsamında öğrencilere meslek seçimi, bireyin meslekleri çeşitli özellikleriyle değerlendirip kendi ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda istenilir yönleri çok, istenmeyen yönleri az olan bir mesleğe yönelmeye karar vermesi, kişinin yaşam tarzını etkileyecek kadar önemli olan bu karar, toplumsal faktörlerin ve bireysel özelliklerin birbiriyle etkileşim ve doğru meslek seçimi hem meslek hayatındaki başarıda hem de yaşam mutluluğunu yakalama konuları anlatılıyor.

         Çağdaş bir toplumda kişinin en önemli gelişim görevlerinden biri olan meslek seçiminin önemli olduğunu belirten İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, "Valimiz Sayın Muammer Erol himayelerinde, Müdürlüğümüz koordinesinde uygulamaya koyduğumuz ve sene sonuna kadar devam edecek olan "Hayalimdeki Meslek" Projesi ile ilimiz genelinde 7. ve 8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizin; ilgi duyduğu ve yönelmeyi düşündüğü mesleğin, kendisince bilinmeyen yönleri ile ilgili bilgi sahibi olmasını, öğrencilerimize varlığından haberdar olmadığı ya da hakkında eksik bilgi sahibi olduğu mesleklerin tanıtılmasını, çeşitli mesleklere karşı kalıplaşmış inanış ve önyargılarını sorgulama alışkanlığı kazandırılarak topluma yararlı ve kişinin kendini geliştirmesine olanak veren her mesleğin saygıya değer olduğu görüşünün benimsenmesini amaçlamaktayız" dedi.

         "Hayalimdeki Meslek" Projesi kapsamında Ordu il genelinde 2024 Mart ayı sonuna kadar öğrencilere 680 etkinlik düzenlenirken, 7. ve 8. sınıf öğrencilerinden toplam 19 Bin 070 öğrenci ve 4 Bin 688 veliye ulaşıldı.

         Proje kapsamında meslek erbapları ile birlikte ortaokullara ziyaretler düzenlenirken, hem meslekler tanıtıldı hem de meslek liselerinin afiş ve broşürlerini dağıtılıp tanıtımları yapıldı. Tanıtımlarından ardından 7. ve 8. sınıf öğrencilerin meslek liselerini ve çeşitli iş kollarına ait yerleri ziyaret edildi.

          Ortaokullar tarafından veli bilgilendirmeleri, veli ziyareti, toplantı, birebir görüşme ile kariyer günleri kapsamında polis, asker, doktor, avukat gibi meslekler yanında elektrik ustası, berberlik gibi mesleklerin tanıtımı da gerçekleştirildi.

         Bu arada "Hayalimdeki Meslek" Projesi, Müdürlük tarafından belirlenen takvim çerçevesinde farklı mesleklerin tanıtımı ve çeşitli etkinliklerle yıl sonuna kadar devam edecek.  

 

Anahtar Kelimeler : "HAYALİMDEKİ, MESLEK", PROJESİ, DEVAM, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız